Stor debat efter Pape-interview

Søren Pape stillede i går op til interview for første gang, siden Eva Kjer Hansen forlod sin ministerpost. Det har sat seerdebatten i kog.

Søren Papes rolle i sagen om Eva Kjer Hansens afgang har skabt stor debat på de sociale medier. Arkivfoto.
Søren Papes rolle i sagen om Eva Kjer Hansens afgang har skabt stor debat på de sociale medier. Arkivfoto.

Søren Pape undlod det meste af lørdagen at udtalte sig til pressen om Eva Kjer Hansens afgang som miljø- og fødevareminister, indtil han kl. 19:30 fortalte til TV MIDTVEST, at han opfatter Eva Kjer Hansens valg som det eneste rimelige.

TV MIDTVEST's Facebookside har midt- og vestjyderne siden diskuteret flittigt, om det var rimeligt af Søren Pape at udtrykke mistillid over for ministeren.

Flertallet af de Facebookbrugere, der har kommenteret TV MIDTVEST's opslag, mener, at Søren Pape er gået galt i byen:

- Det er trist, Pape. Du burde have siddet bagerst og have lært lektien. Sådan opfører man sig ikke på tinge. Det er en meget dygtig politiker, der måtte sige farvel, lyder det fra Conni Andersen, og Gunnar Strøm Mortensen er enig:

- Håber snart, der bliver udskrevet valg, og Søren Pape ikke opnår valg igen. Håber ikke, de konservative kommer i folketinget ved næste valg med sådan er formand, skriver han.

Der er dog også masser af opbakning at finde til den tidligere Viborg-borgmester, der selv er opvokset i Bjerringbro:

- Man skal stå fast og holde fast i de basale demokratiske principper. Søren Pape gjorde det eneste rigtige, det er trist at så mange mennesker føler at han skal svines til for det, lyder det fra Jacob Krarup Madsen, mens Bent Søgaard skriver:

-  Respekt Pape. Endelig en politiker, der tør holde fast på sin mening, i modsætning til nogle andre, som er løbet fra diverse valgløfter i et tempo, så man ikke kan se deres bagdel for bare skosåler.

Du kan selv gå ind og deltage i debatten på Facebooksiden HER.

Se eller gense interviewet med Søren Pape Poulsen:

2:58
Søren Pape udtalte sig lørdag aften om Eva Kjer Hansens exit til TV MIDTVEST.