Stor dag i Herning: Dansker slog tysk verdensetter

Danskeren Cathrine Dufour slog i dag den tyske verdensetter i Boxen i Herning.

cathrinedufour_atterupgaards_cassidy_pricegivingc55i3481.jpg

Danmarks dressurdronning slog i dag den tyske verdensetter Isabell Werth til worldcupstævnet i Herning. Det skriver Dansk Rideforbund i en pressemeddelelse.

Men det var ellers ikke uden nerver, at Cathrine Dufour slog europamesteren. Isabell Werth, som red på hesten Don Johnson, lagde stærkt ud med en fejlfri tur og sluttede med 77,440 %. Det skulle Cathrine Dufour så slå sammen med hesten Cassidy.

Der var fuldstændig ro i den propfyldte Boxen, da det danske makkerpar kom på banen. Dybt koncentreret kom de støt og sikkert gennem programmet, og de scorede den ene flotte karakter efter den anden. Da programmet var slut, scorede Cathrine Dufour og hesten Cassidy hele 79,840 % og slog dermed verdensetteren.

- Det var sindssygt fedt. Jeg har været ret tæt på hende (Isabell Werth, red.) flere gange, hvor hun har drillet med, at hun slog mig, men i dag kunne jeg så sige, at jeg slog hende, siger Cathrine Dufour til TV MIDTVEST. 

Udover sin sejr var hun også meget begejstret for dagens publikum. 

-Normalt plejer folk at klappe, når man kommer ind, men i dag var de musestille. Det var det perfekte publikum. Og da jeg var færdig, lettede taget så. Det gav mig gåsehud, siger dressurdronningen. 

Søndag skal der rides kür-finale i Herning, og her skal Cathrine Dufour gøre alt for at fuldføre triumfen og virkelig sætte Isabell Werth på plads på hjemmebane.