Stor brand hærgede virksomhed på Mors

Op mod 20 mand måtte sammen kæmpe for at få slukket flammerne ved en industribrand på Mors.

 

Virksomheden Morsø Speciallister ved Øster Jølby på Mors måtte mandag eftermiddag ringe 112, da der pludselig opstod brand ved virksomhedens udsugningsanlæg.

- Da vi kom derop, var der brand i de to udsugningssiloer, og branden havde spredt sig til råvarelageret, forklarer Mogens Hansen, der er indsatsleder ved Morsø Brand og Redning.

Derfor blev al mandskab kaldt til stedet for at slukke flammerne, mens Beredsskabsstyrelsen Nordjylland rykkede ud med to vogne for at hjælpe.

Produktion sat i bero

Ifølge indsatslederen opstod branden i virksomhedens udsugningsanlæg, der har til formål at hive støv og snavs ud af lokalerne, hvor der produceres lister. Indtil udsugningsanlægget igen er i orden, er virksomhedens produktion indstillet, forklarer han:

- Selve siloerne og maskineriet, der styrer siloerne, er brændt helt ud. Derudover er der begrænsede skader på råvarelageret. Men fordi udsugningen altså ikke virker, kan fabrikken pt. ikke køre videre, lyder meldingen.

Morsø Brand og Redning har endnu mandskab til stede ved virksomheden, hvor efterslukningen vil fortsætte nogle timer endnu.