Ros til politihunden Kenzo: Stoppede to mænd der ville stikke af fra politiet

En 28-årig mand, der muligvis var påvirket af alkohol og narko, havde ikke lyst til at tale med ordensmagten. Men det kom han alligevel til.

Politihund
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkiv)

To mænd forsøgte natten til torsdag at stikke af, da politiet ville tage en snak med dem ved Brande, men det fik de ikke held med - takket være en dygtig politihund.

Politikommissær Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning fortæller, at en patrulje klokken 00.41 fik øje på en Mitsubishi Colt på Arnborgvej og besluttede sig for at tage en snak med de to mænd i bilen. 

Føreren af bilen gassede imidlertid op og forsøgte at køre væk. Men efter ganske få meter sad bilen fast, og de to mænd stak af til fods. 

Og så var det, at politihunden Kenzo blev sat i aktion. Den indhentede de to mænd og sørgede for, at de stod stille, indtil betjentene nåede frem.

- Så kan de lære, at fire ben løber hurtigere end to. Det var godt arbejde af både patrulje og hund, konstaterer Erik Kristensen.

Føreren af bilen var en 28-årig mand fra Vandel. Politiet mener, at han forsøgte at stikke af, fordi han var påvirket af alkohol eller stoffer. En blodprøve skal nu vise, om der er hold i mistanken.

Sigtet for afpresning

Politiets døgnrapport fortæller også historien om fire mænd, der er sigtet for afpresning efter, at de onsdag aften mødte besøgte en ejendom i Timring.

Manden, de ledte efter, var ikke hjemme. I stedet traf de hans storebror og fortalte ham, at hans lillebror skyldte en af mændene 25.000 kroner, og at pengene skulle falde med det samme.

De fire mænd, der kommer fra Herning, Aarhus og Aalborg, blev senere anholdt i Herning. De erkendte, at de havde været på ejendommen, men nægtede afpresning.

De blev alle løsladt efter endt afhøring, men er stadig sigtede.