Stoppede flasketyve: Nu er han selv dømt

En 27-årig mand er blevet idømt fængsel og samfundstjeneste, fordi han forsøgte at skræmme tyve væk med en signalpistol. (Arkivfoto)

150415Flasketyv.jpg

Landsretten stadfæstede byrettens dom i sagen om en ung mand, der forsøgte at stoppe to tyve. 27-årige Christian Sørensen blev idømt 30 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste, fordi han i februar 2014 skød med en signalpistol op i luften for at skæmme to flasketyve.

Den 27-årige mand opdagede to tyve, der var i færd med at stjæle flasker fra en Kiwi-butik i Hammerum ved Herning. Christian Sørensen skød op i luften med en signalpistol for at stoppe de to mænd og holde dem tilbage til politiet ankom.

Men det var altså at gå over stregen mente Vestre Landsret, der i dag stadfæstede byrettens dom. 

Byrettens dom skabte debat

Dommen i byretten skabte debat, og fik også folketingspolitiker Kristian Jensen (V) til at blande sig i sagen. Den 1. oktober sagde han til TV MIDTVEST:

- Jeg synes, at det er en grotesk sag. At vi nu ser at en mand, der forsøger at hjælpe politiet, bliver dømt en hårdere dom end den tyvene har fået.

Flasketyvene fik hver 20 dages betinget fængsel.

Hverken Christian Sørensen eller hans forsvarer har i dag ønsket at udtale sig TV MIDTVEST.

1:53
Vestre Landsret valgte at stadfæste byrettens dom. Dermed får Christian Sørensen en strengere straf end de flasketyve, han fangede.