Stolt foreningsformand: Det er det vildeste jeg har oplevet

Mandag aften vandt Nr. Søby prisen for Årets Forening ved håndbold awardshowet i Viborg. Tirsdag kunne byen ikke få armene ned.

Nr. Søby ved skive er en by med henved et par tusinde indbygger. Mandag aften vandt den lokale idrætsforening, Nr. Søby IF, prisen som Årets Håndboldforening i Danmark. Klubben vandt blandt andet, fordi den har været god til at få flere medlemmer i en tid, hvor antallet af medlemmer i de traditionelle idrætsforeningen falder. 

quoteDet var simpelthen det vildeste, jeg har oplevet i min tid som formand

John Andersen, Formand Nr. Søby IF

- Det var fantastisk, det var simpelthen det vildeste, jeg har oplevet i min tid som formand siger, John Andersen der er formand i Nr. Søby Idrætsforening. 

Det er første gang håndboldsporten fejrer sig selv med et awardshow, som det skete i Viborg mandag aften. Selv om Nr. Søby vandt en håndboldpris, så favner idrætsforeningen bredere end bare håndbold.

F.eks. er det også idrætsforeningen, der står for kommunens eneste friluftsbad, der tirsdag var fyldt med glade og stolte badegæster. 

En lille by med et stærkt foreningsliv. Sådan er Nr. Søby, som i går løb med titlen som Årets Håndboldforening

- Det er fantastisk og meget velfortjent. Der bliver gjort rigtig meget ofr de unge mennesker herude og for børnene, siger Else Bach, der tirsdag var med ungerne i friluftsbadet.

Hos den lokale købmand er det ingen overraskelse, at Nr. Søby IF løb med en pris, der handler om godt forenings- og fællesskab. 

- Selve sammenholdet vi har i den her lille forening og omegn, vi har herude, er helt utroligt. Jeg kan ikke mindes, at jeg har set noget lignende, andre steder jeg har boet, siger Christina Beck der er ekspedient i Min Købmand i Nr. Søby.

Søby-Højslev Friluftsbad er en af de ting idrætsforeningen holder gang i. 
Søby-Højslev Friluftsbad er en af de ting idrætsforeningen holder gang i. 
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Formand for idrætsforeningen, John Andersen, har allerede blikket rette mod næste succes. 

- Vi skal bare vinde noget mere. Vi fortsætter bare derud af, siger John Andersen.