Stolt far efter kæmpesalg: - Det er saftsuseme mange penge

Rasmus Nissens far har svært ved at forstå, at hans søn nu skal til at spille for Ajax Amsterdam.

Rasmus Nissen skifter fra FC Midtjylland til hollandske Ajax Amsterdam.
Rasmus Nissen skifter fra FC Midtjylland til hollandske Ajax Amsterdam.
Foto: Ajax Amsterdam

Det var en særdeles stolt far, der tirsdag kunne se sin søn blive solgt til den hollandske storklub Ajax Amsterdam for et beløb i nærheden af 50 millioner kroner.

20-årige Rasmus Nissen skifter nemlig til det hollandske med øjeblikkelig virkning. Et skifte, der vækker stor glæde hjemme hos den unge fodboldspillers familie i Brande.

- Som forælder er jeg meget stolt. Det er jo helt fantastisk.

- Det er saftsuseme mange penge. Det er jo en helt sindssyg transfer for en, der skifter professionel klub for første gang. De må jo tro på, at de kan sælge varen igen på et eller andet tidspunkt. Men det med pengene er ikke noget, der fylder så meget i vores lille hjem. Vi er bare stolte over ham, siger fodboldspillerens far, Jens Kristensen.

- Det kommer lidt ind fra højre

Rasmus Nissen er ud af en sportsfamilie, så det med fodbold på højt niveau er han vant til. I barndomsårene kunne han lade sig inspirere af fætteren Leon Jessen, der spillede på FC Midtjyllands førstehold fra 2010 til 2013.

Derfor har familien aldrig været i tvivl om, at den talentfulde højreback ville nå langt, men det hele er nu alligevel gået hurtigt ifølge faderen.

- Når han sætter sig noget for, giver han aldrig op. Han har altid haft viljen.

- Men det er ingen tvivl om, at han havde regnet med at spille i FC Midtjylland foråret ud. Det er kommet lidt ind fra højre det her med Ajax. Det er bare gået sindssygt stærkt, siger Jens Kristensen.

Skal have spilletid i Holland

Ajax Amsterdam er kendt for at gøre unge fodboldtalenter klar til den helt store europæiske scene, så derfor er det langt fra planen, at 20-årige Rasmus Nissen skal varme bænken i Holland. Han skal have spilletid.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger viser flere store klubber interesse for Ajax Amsterdams nuværende højreback og anfører, 26-årige Joël Veltman, der kan være væk allerede til sommer.

- Det har klubben lovet ham (spilletid, red.). Så det er helt klart planen, at han skal have masser af spilletid i Holland.

Rasmus Nissens aftale med Ajax løber frem til sommeren 2022.

2:00