Støjberg vil holde flygtninge væk med annoncer

Integrationsministeren har planer om at udbrede en annonce om strammede asylregler, så flygtninge bliver væk.

inger_stoejberg_0.jpg

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er parat til at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge fra Danmarks grænser.

Det siger hun til DR Nyheder, efter at Jyllands-Posten har beskrevet, at menneskesmuglere hjælper flygtninge med at sammenligne vilkår i EU-lande.

- Det kan være i lande som Tyrkiet og andre steder, hvor menneskesmuglerne holder øje, forklarer Inger Støjberg.

Ifølge EU's grænseagentur, Frontex, forsyner menneskesmuglere flygtninge og migranter med informationer om de enkelte EU-lande, så de kan tage bestik af velfærdsydelser og andre forhold, før de afgør, hvor de vil søge asyl.

Og det er den slags migration, Støjberg vil have sat en stopper for.

- Der er noget underligt i, at man rejser gennem flere forskellige lande, inden man havner i Danmark, Norge, Sverige eller Tyskland, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

For en uge siden foreslog Dansk Folkeparti, at man udarbejder en kampagne i stil med den kontroversielle australske videokampagne, hvor en general fra hæren i skarpe vendinger advarer flygtninge mod at gøre Australien til deres hjem.

Men Støjberg afviser, at den annonce, hun vil udbrede, skal være en skræmmekampagne.

- Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurtigt, forklarer Inger Støjberg.

Hun siger til DR Nyheder, at hun overvejer og regner med at gøre sine planer om sådan en annonce til virkelighed.

 

/ritzau/