Støjberg åbner op for ændring af uddannelsesregler

En lovændring for udenlandske studerende kan være på vej. I kølvandet på sagen om superstudenten Marius Youbi er der muligvis en lovændring på vej fra Integrationsministeriet.

Regeringen, med Integrationsminister Inger Støjberg i spidsen, har i dag åbnet op for muligheden for at ændre på reglerne i forhold til udenlandske studerende, som arbejder ved siden af studiet.

- Regeringen vil senere på året, fremlægge et forslag til reform af reglerne for international rekruttering – herunder reglerne for udenlandske studerende, siger Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark thorsen, til TV Midtvest.

Det lille håb for en mulig lovændring kommer samtidig med, at superstudenten fra Herning, Marius Youbi, tidligt torsdag morgen bliver udvist af landet - netop fordi han har arbejdet for meget ved siden af sit studie.

- Det kan blive aktuelt at kigge på reglerne i forhold til studie, men det er regeringens principielle holdning, at der skal være en grænse for, hvor meget man som udenlandsk studerende må arbejde ved siden af sit studie, siger Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark thorsen, til TV Midtvest.