Stoffer på Snapchat: - Konstant kapløb mellem de kriminelle og politiet

Politiet er opmærksom på, der hele tiden kan komme nye grupper, hvor der bliver solgt stoffer på Snapchat. De kalder det et konstant kapløb mellem kriminelle og politiet.

Det er tilbud som det her, tusindvis af unge dagligt får ind via Snapchat.
Det er tilbud som det her, tusindvis af unge dagligt får ind via Snapchat.
Foto: Affotografering af Snapchat

Efter TV MIDTVEST’s afsløringer om salg af stoffer på Snapchat har bagmændene bag en af grupperne valgt at stoppe med at vise stoffer til deres følgere.

Den beslutning vækker glæde hos politiet.

- Det er positivt, at de fravælger de ulovligheder. Samtidig er jeg klar over, at det ikke tager lang tid at lave en ny konto, så det er vi opmærksomme på, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Central Efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller desuden, at det handler om helt basale værdier i forhold til at være en del af et netværk af den karakter.

​- Vi er inde at røre ved noget helt basalt om den slags kriminalitet – vil man være en del af det netværk eller ej? Det står alle frit for at give politiet tips, men at deltage i et forum, hvor kriminaliteten også er, handler om etik og moral, siger Hans Roost.  

Mangler værktøjer

At det er TV MIDTVEST’s udsendelse – og ikke politiet – der har fået bagmændene til at gemme stofferne væk fra Snapchat, bekymrer dog ikke.

I stedet lægger politiinspektøren vægt på mulighederne for at fange gerningsmændene.

- Det er jo et konstant kapløb mellem den kriminelle verden og politiet – hvilke muligheder, der er for at afsætte tyvekoster og narkotika, siger han.

- Narkohandlernes nye metoder vil vi indrette os efter, og vi vil se på nye efterforskningsmåder. Vores IT efterforskere skal nu i gang med, hvad der teknisk er muligt, og vi vil også inddrage Rigspolitiet og vores Nationale Cyper Crime Center.

9:00