Støtten til landdistrikterne skal beskæres

På trods af, at støtten til landdistrikterne skaber arbejdspladser, fastholder regeringen at skære i de såkaldte LAG-midler.

Regeringen fastholder en kraftig beskæring i støtten til landdistrikterne. Selvom nye tal viser, at støtten skaber masser af jobs.

- Det betyder utroligt meget og der er skabt i hundredevis, formentlig tusindvis af jobs i vores landdistrikter, der hvor det ikke kommer af sig selv, og derfor er det hamrende ærgerligt, at regeringen nu vil skære så voldsomt ned, siger Magnus Heunicke, landdistriktsordfører for Socialdemokratiet.

Besparelse skal betale for at prioritere turismen

Ved et samråd i dag afviste erhvervsministeren at droppe en besparelse på 30 procent på tilskuddet til de Lokale AktionsGrupper, også kaldet LAG. En ny rapport fra Center for Landdistriktsforskning viser ellers, at LAG-projekterne skaber langt flere arbejdspladser end først antaget. Men regeringen vil hellere bruge pengene på direkte støtte til turisme og fødevareerhverv.

- Uanset, hvor mange jobs, det har skaffet, så er det jo et spørgsmål om prioritering. Vi vil gerne have gang i turismeerhvervet. Bare det, at der kommer 1000 flere tyske turister op langs den jyske vestkyst, så betyder det mange flere jobs, siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).