Støjende vognmand i massiv modvind: - Det er frustrerende

En vognmand fra Nykøbing er kommet i massiv modvind, efter han er flyttet til en ny adresse bag et villakvarter. Naboerne er stærkt generet af støj.

Når Per Bengtson har fri, bruger han tid sin have i Vodstrup lidt uden for Nykøbing. Men siden Vognmand Filtenborg er rykket til området, har villakvarteret fået en anden lyd.

Og nu har han sammen med 87 andre beboere i området klaget til Morsø Kommune over støj fra den nye nabo.

- Det er sådan en vedvarende støj fra industri. Det var ikke det, vi havde regnet med. Jeg bor ikke i et industriområde. Jeg bor i et område, der er udlagt til småindustri og til håndværkere. Knusning af beton og asfalt hører åbenlyst ikke til der, siger Per Bengtson, der er talsmand for Vodstrup-beboerne.

De utilfredse naboer har samlet en styregruppe, der en gang i kvartalet mødes med Morsø Kommune for at drøfte situationen.

Per Bengtson har sammen med 87 andre beboere klaget til Morsø Kommune over støj fra deres nye nabo Vognmand Filtenborg.
Per Bengtson har sammen med 87 andre beboere klaget til Morsø Kommune over støj fra deres nye nabo Vognmand Filtenborg.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Støjvolde og støjmålinger

Bjørn Filtenborg, som står i spidsen for vognmandsvirksomheden, har fra begyndelsen gjort sit for at mindske støjen. Han har lavet fem meter høje støjvolde og lavet støjmålinger.

- Det er da grænseoverskridende, at man har investeret så mange penge og gjort, hvad man kan for at gøre alle glade, og så skal det munde ud i, at det er et håbløst projekt, siger Bjørn Filtenborg, indehaver af Vognmand Filtenborg.

Vognmanden er rykket ud i Nørrebro-området, fordi virksomheden voksede sig større og større.

- Det er lidt frustrerende. Vi er egentlig flyttet ud af byen, hvor der var plads og havde regnet med, at vi kunne lave de ting, vi gerne ville, siger Bjørn Filtenborg.

Opbakning og politisk støj

Politisk får Bjørn Filtenborg opbakning fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget.

- Jeg er meget glad for, at vi har virksomheden på Mors. De har behov for at udvikle sig, så vi kan finde nogle områder, hvor det kan lade sig gøre. I og med alle regler er opfyldt, kan jeg ikke se, at det er en fejl. Der kunne være andre placeringer, der også kunne bruges, siger Meiner Nørgaard (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Morsø Kommune. 

Men på den politiske front er der støj. For socialdemokraterne har nu fortrudt, at de også stemte for Vognmand Filtenborgs nye placering.

- Vi er blevet klogere, og det må vi også bare erkende. Derfor er vi også nødt til at gøre, hvad vi kan for at mindske generne for beboerne, siger Jakob Kortbæk, der er socialdemokrat og medlem af teknik- og miljøudvalget.

Vognmand Filtenborg har for nylig købt endnu mere grund af Morsø Kommune. Han er nu oppe på ti hektar.

Naboerne til Vognmand Filtenborg på Mors vil have kommunen på banen med krav, der får virksomheden til at passe bedre ind i omgivelserne.