Støjberg til Kollerup: Teltlejren bliver stående

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser i et svar til folketingsmedlem Simon Kollerup (S) helt at fjerne teltlejren i Thisted.

Teltlejr Thisted

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser i et svar til folketingsmedlem Simon Kollerup (S) at nedtage de tomme telte, der står på Beredskabscenteret i Thisted og udgør en såkaldt nødlejr for asylansøgere.

– Thisted er en stærk uddannelsesby, ikke mindst når det kommer til at uddanne fremtidens beredskab i Danmark, og det er vi stolte over. Derfor skuffer det mig faktisk, at regeringen ikke vil byde de værnepligtige og ansatte på bereskabscenteret ordentlige forhold ved at lade tomme telte stå og fylde og gymnastiksalen være beslaglagt til ingen verdens nytte, siger Simon Kollerup til Limfjord Update. 

Han peger på, at antallet af asylansøgere er faldet markant.

– Vi har i fællesskab indført nye regler og krav til asylansøgere og udlændinge. Teltene står tomme på Simons Bakke i Thisted. Nu må vi tage konsekvensen, og derfor er min opfordring også meget klar: Tag nu de telte ned, Inger Støjberg!

Men opfordringen bliver altså ikke mødt med samme entusiasme hos ministeren, der ønsker at bevare teltene i tilfælde af, at antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark igen stiger. 

Men det kommer næppe til at ske, mener Simon Kollerup.

– Dels tror jeg, at de stramninger vi har vedtaget rent faktisk virker, så jeg har ingen forventning om en eksplosiv stigning i antallet, og dels må jeg også bare sige, at vi snakker om telte. De kan tages ned og sættes op med timers varsel. Jeg er sikker på, at det endda kan være en del af de værnepligtiges uddannelsesforløb i Thisted, hvis det endelig skulle være. Så der er ingen undskyldninger for at lade teltene stå. De skal ned, lyder det fra Simon Kollerup til Limfjord Update.