Støjberg: Stop barnebrude på asylcentre

At en barnebrud indkvarteres sammen med sin ægtefælle skal "stoppes omgående", lyder det fra Inger Støjberg.

Inger Støjberg

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil have det stoppet, at såkaldte barnebrude bor sammen med deres ældre ægtefæller på danske asylcentre.
    
Det skriver hun på sin Facebook-profil mandag aften.
    
- Det er fuldstændig uacceptabelt, at barnebrude indkvarteres sammen med deres ægtefæller på danske asylcentre, skriver hun og tilføjer:
    
- Det skal stoppes omgående, og det vil jeg omgående meddele Udlændingestyrelsen.
    
Berlingske citerer en mail fra Udlændingestyrelsen. Ifølge mailen bliver det afgjort fra sag til sag, om en mindreårig asylansøger skal have lov til at bo sammen med sin ældre ægtefælle.
    
Men det er at gå langt over stregen, mener ministeren.
    
- Når man opholder sig i Danmark, så gælder danske normer og regler, og det skal gøres meget klart overfor asylansøgerne.
    
Hos Dansk Folkeparti er man også oprørte over, at der bor barnebrude med deres ældre ægtefæller, fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen.
    
- Det er meget farligt at bevæge sig ned ad den sti, når vi har taget imod de her mennesker, siger Martin Henriksen, der desuden kalder det "fuldstændig vanvittigt".
    
I Danmark skal det ifølge Udlændingestyrelsen indberettes til kommunen af den operatør, som driver asylcenteret, hvis der er tvivl om, hvorvidt den mindreårige ægtefælle faktisk har bedst af at blive hos sin mand, eller om hun burde få ophold og blive behandlet som et barn.
    
Ifølge Berlingske oplyser Udlændingestyrelsen, at man oplever "ganske få tilfælde, hvor mindreårige asylansøgere (under 18 år) har et retsgyldigt ægteskab med en anden mindreårig asylansøger".
    
/ritzau/

Se Inger Støjbergs Facebookstatus her: