Støjberg: Sikkerheden på Kærshovedgård skal være på plads

Efter indstilling fra Udlændingestyrelsen har Inger Støjberg valgt at fravige planloven ved etableringen af Udrejsecenter Kærshovedgård.

Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister, Venstre.
Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister, Venstre.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har nu valgt at fravige planloven ved etableringen af Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Fravigelsen af planloven skal blandt andet sikre, at alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads til tiden. De første beboere forventes at flytte ind allerede i løbet af marts, men det ville kunne tage adskillige måneder at få de nødvendige tilladelser efter planloven og byggeloven.

- Jeg er meget opmærksom på, at nogle af naboerne i området er utrygge ved det kommende udrejsecenter, og derfor kan vi ikke vente flere måneder på, at alle sikkerhedsforanstaltninger er på plads. Det skal der være helt styr på, så beboerne i området kan føle sig trygge, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

I forbindelse med regeringens asylpakke er det blevet besluttet at etablere et nyt udrejsecenter på Kærshovedgård for personer, der har fået endeligt afslag på asyl, samt gruppen af udvisningsdømte og personer på tålt ophold.

Udrejsecenteret skal huse op til 600 indkvarteringspladser, og der vil blive etableret en række sikkerhedsforanstaltninger, bl.a. opsætning af hegn, sektionering og elektronisk adgangskontrol.