Støjberg: Kærshovedgård kan blive model for europæisk udrejsecenter

regeringen vil have fælles europæiske modtaget- og udrejsecentre for afviste asylansøgere.

2:30
Inger Støjberg mener, at Europa skal have et fælles udrejsecenter med Kærshovedgård og Udrejsecenter Kærshovedgård som modeller.

Et nyt europæisk asylsystem er på vej. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin grundlovstale tirsdag i Aarhus. 

Her løftede statsministeren sløret for de drøftelser, som han har ført med en række andre europæiske lande den senere tid.
    
- Vi taler helt konkret om projekter, der kan løbe et nyt europæisk asylsystem i gang. Hvor omdrejningspunktet kunne være fælles modtage- eller udsendelsescentre i Europa. Men for at sige det ærligt: I et land, som ikke er på migranternes eller menneskesmuglernes liste over foretrukne destinationer, sagde han.

Lars Løkke Rasmussen sekunderes af Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg, der tirsdag var på Jenle nord for Skive, for at tale ved et dialogmøde i anledning af Grundlovsdag. 

- Jeg tror, der er ret stor interesse om de ting, som vi gør på Kærshovedgård. Vi har jo også et andet udrejsecenter, Udrejsecenter Sjælsmark, hvor det er familier, der er. Det jeg håber, er, at det på en eller anden måde kan danne model, på europæisk plan, siger Inger Støjberg i et interview med TV MIDTVEST. 

      
Tidligere har det været diskuteret, om man kunne oprette modtagecentre i tredjelande, blandt andet i Afrika.

- Noget af det, det står og falder med, det er selvfølgelig at finde det land, som man skal placere det i, men det arbejder vi også på, siger Inger Støjberg. 

  
Men nu arbejdes der altså på at oprette centre inden for Europa. Og man er langt i drøftelserne, understregede statsministeren. 

    
/ritzau/ & TV MIDTVEST