Støjberg bekræfter: Beboere fra Kærshovedgård frihedsberøvet

Politiet har frihedsberøvet en gruppe beboere fra udrejsecenter Kærshovedhovedgård.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bekræfter over for DR P4 Midt & Vest, at politiet i dag har frihedsberøvet en gruppe beboere fra Kærshovedgård.

- Vi har frihedsberøvet en gruppe med henblik på at få dem fremstillet på deres ambassade, så man kan få fundet ud af om deres nationalitet og identitet er rigtig, og så er det rigtigt, at vi arbejder på at få dem sendt hjem hurtigst muligt, siger Inger Støjberg til DR P4 Midt & Vest.

Ifølge Kurt Frost, der er næstformand i Indre Mission i Bording og er besøgsven på centret, er der tale om otte iranere.'

De er blevet taget med til Udlændingecenter Ellebæk på Sjælland og sidder nu og venter. I første omgang venter de på, at de skal i retten i morgen, hvor myndighederne vil forsøge at få forlænget varetægtsfængslingen.

Står det til Inger Støjberg er det ikke sidste gang, politiet vil hente beboere på Udrejsecenter Kærshovedgaard og frihedsberøve dem med henblik på at få dem sendt hjem.

Inger Støjberg bekræfter, at politiet har frihedsberøvet en gruppe med henblik på at sende beboerne tilbage til deres hjemlande.
Inger Støjberg bekræfter, at politiet har frihedsberøvet en gruppe med henblik på at sende beboerne tilbage til deres hjemlande.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

- Jeg har ekstrem stor fokus på at få hjemsendt de mennesker, der ikke har ret til at være i Danmark, og deraf er der en meget stor gruppe på Kærshovedgård. Derfor håber jeg også, at vi i fremtiden kommer til at se noget lignende det her, siger Inger Støjberg.

Hvis udviste asylansøgere ikke frivilligt vil rejse hjem, kræver det en hjemsendelsesaftale med det pågældendes hjemland. Inger Støjberg vil ikke sige, om en hjemsendelsesaftale med blandt andet Iran er på vej - eller allerede er på plads.

- Vi har flere lande, som vi arbejder meget hårdt på at få en hjemsendelsesaftale med, fordi vi kan ikke være tjent med at have folk i Danmark, som ikke har et lovligt ophold, men som bare nægter at rejse hjem, og på den måde kan forblive i Danmark, siger Inger Støjberg til DR P4 Midt & Vest.

Integrations- og udlændingeministeren kan ikke sige noget om, hvor lang tid der går, før den frihedsberøvede gruppe fra Kærshovedgaard får afgjort deres sager.

- Det kan godt være en træg proces ind imellem, at få fastlagt folks identitet, og det er klart, at papirerne skal være i orden, så det land de skal sendes til præcis ved, hvad det er for mennesker, de får tilbage, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at det er uacceptabelt, at nogle lande ikke vil tage i mod deres egne borgere - særligt, hvis landene får støtte af Danmark.

- Der er lande, der ganske enkelt ikke tager imod deres egne borgere, hvis de bliver sendt ud med tvang, og vi kan ikke være tjent med, at der findes lande, der nægter at tage imod deres egne borgere. Vel at mærke borgere, som ikke har ret til at opholde sig i Danmark, siger Inger Støjberg.

Ifølge Udlændinge- og integrationsministeren sidder omkring 900-1000 personer i udsendelsesposition i Danmark lige nu. Det tal har tidligere ligget omkring de 1400-1600 personer.

TV MIDTVEST har tidligere fortalt historie om, at udrejsecentret Kærshovedgård har skabt en utryghed i Bording, som politiet vil til livs med utraditionelle metoder