Støjberg: Afviste asylansøgere skal sove på Kærshovedgaard

Ifølge ministeren skal afviste asylansøgere sove på udrejsecentret Kærshovedgaard, selvom Kriminalforsorgen mener det modsatte. Det fortæller P4 Midt & Vest.

De afviste asylansøgere, der skal bo på udrejsecentret Kærshovedgaard ved Ikast, skal tilbringe natten der, selvom de har ret til at bevæge sig frit. Det oplyser Udlændingestyrelsen og Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg ifølge P4 Midt & Vest.

Men man kan ikke kræve, at beboerne skal sove på Kærshovedgaard, når de ikke er frihedsberøvet, siger Kriminalforsorgen.

Til borgermøde i Bording den 3. februar slog blandt andre områdedirektør i Kriminalforsorgen Una Jensen fast, at de nye beboere kan bevæge sig frit – også om natten.

- Der er ikke et tidspunkt, hvor man skal være der, og dørene bliver ikke låst. I udgangspunktet er de jo ikke frihedsberøvet, sagde Una Jensen.

To dage senere sagde Inger Støjberg det modsatte.

- Vi har lige ændret loven, så de får opholdspligt på Kærshovedgaard, og det er, fordi de netop skal opholde sig der og jo også som udgangspunkt sove der, medmindre de får en særskilt tilladelse til at være et andet sted, sagde Inger Støjberg til P4 Midt & Vest.

På trods af ministerudmeldingen fastholder områdedirektøren i Kriminalforsorgen stadigvæk, at der ikke bliver tale om frihedsberøvelse på Kærshovedgaard og afviser, at dørene vil blive låst om natten.