Stjal dyre lamper fra musikteater

Musikteatret i Thisted har mistet lamper for 150.000 kroner.

ThistedPolitiDoer.jpg

Dyre designerlamper er tilsyneladende stadig i høj kurs på det sorte marked.

Mellem tirsdag og onsdag blev der stjålet tre PH-Kogler fra Thisted Musikteater på Håndværker Torv i Thisted. Lamperne er 80 centimeter høje, vejer 50 kilo og koster cirka 50.000 kroner per styk.

Formanden for musikteatrets bestyrelse, Chris Poulsen, siger til tvmidtvest.dk, at man ikke kan sige, hvordan tyvene er kommet ind i musikteatret. Men inden for har de brudt flere indvendige døre op.

- Lamperne hang i fire meters højde, så tyvene har stablet nogle borde og stole op på hinanden for at kunne nå. Det har været en risikabel affære, siger Chris Johansen.

Købt for 30 år siden

Han fortæller, at lamperne hang i en foyer, og da musikteatret har et arrangement i aften, har man allerede skaffet en midlertidig belysning.

- Lamperne er købt for 30 år siden, og vi håber meget at få dem tilbage - ellers må vi have forsikringsselskabet ind over. Hvem der står bag, har jeg ingen anelse om, men vi har mange gæster i huset, så der er selvfølgelig mange, der har kendt deres placering, siger Chris Johansen.

Det er anden gang på kort tid, der er stjålet PH-lamper på egnen. For nylig blev der stjålet to udendørs lamper fra det gamle rådhus i Hanstholm, oplyser lokalpolitiet i Thisted.

Præcist hvordan tyvene kom ind i musikteatret, ved politiet endnu ikke. Men tyvene har brudt flere indvendige døre op i jagten på designerlamperne.