Stjal døde mink for halvanden million

Pelsdyravlere udlover dusør på 100.000 kroner efter stort tyveri på minkfarm ved Hee.

101111_Minktyveri.jpg

En minkfarm på Hovervej i Hee ved Ringkøbing har haft besøg af en eller flere tyve, der stak af med ikke færre end 3000 døde mink.

De mange mink var netop blevet aflivet og lå klar til pelsning, da tyvene slog til på et tidspunkt mellem klokken 18 onsdag aften og 4 torsdag morgen.

Minkene har en værdi af halvanden million kroner, og de to brødre, der ejer minkfarmen, udlover nu en dusør på 100.000 kroner for oplysninger, der kan lede frem til tyvene.

- Hvis der er nogen, der ligger inde med brugbare oplysninger, skal vi have dem frem, siger den ene ejer Jens Bukholt til tvmidtvest.dk.

På vej til udlandet

Han fortæller, at tyvene har brugt en lastbil til at køre de døde dyr væk.

- Det må have taget hele natten. Minkene vejer 8-9 tons, og tyvene har helt sikkert et godt kendskab til branchen, siger Jens Bukholt.

Han gætter selv på, at de døde mink nu er på vej til udlandet - og tyvene har travlt. Minkene skal pelses inden for fire dage - ellers bliver skindene ubrugelige.

Carsten Bukholt, medejer af Bukholt Mink fortæller her om nattens milliontyveri:

1:34

 

 

2:01
En minkfarm i Hee ved Ringkøbing havde natten til i dag ubudne gæster. 3000 døde mink til en værdi af 1,5 million kroner blev stjålet.