Stjal B&O-fjernsyn for 1,6 mio. kr., mens chauffør lå og sov

Bevæbnet med en hobbykniv slap et hold særdeles udspekulerede tyve afsted med B&O-fjernsyn til en værdi af 1,6 mio. kroner.

lastbil2_sloeret.jpg
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Lokalpolitiet i Herning arbejder lige nu på højtryk for at finde de indbrudstyve, der natten til tirsdag slap afsted med i alt 160 fjernsyn fra Bang & Olufsen.

Gerningsmændene brød ind i en lastbil fyldt med fjernsyn, mens den intetanende chauffør lå og sov i førerhuset.

- Med en hobbykniv har de har skåret to huller i siden af lastrummet på 80 gange 80 cm for at kunne få fjernsynene ud, forklarer Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, til TV MIDTVEST.

Tyveriet skete på et transportcenter i den vestlige del af Herning.

Den polske chauffør havde forinden spurgt ejerne af transportcentret, om det var sikkert at overnatte på stedet. Og da der er overvågningskameraer på området, fik han grønt lys.

Vidne så tre biler på stedet

Lokalpolitiet i Herning håber nu, at de kan udnytte overvågningsoptagelserne til at blive klogere på gerningsmændene. Og der er faktisk allerede et par i kikkerten:

- En medarbejder på transportcentret, der mødte på arbejde kl. fem, har set en tysk Mercedes Sprinter og to polske kassevogne holde tæt på lastbilen. Dem har vi stor mistanke til, forklarer Bent Smedegaard.

To efterforskere er nu sat på sagen. De skal bl.a. undersøge, om videoovervågningen kan bruges til at identificere de to køretøjer.

- Hvis vi kan få oplysninger om deres nummerplader, kan vi eksempelvis holde dem tilbage, hvis de forsøger at krydse grænsen, lyder det.

Ifølge Bent Smedegaard var der intet, der indikerede at lastbilen var fyldt med produkter fra Bang & Olufsen. Derfor forsøger politiet også at finde ud af, hvordan gerningsmændene kendte til den bekostelige last.

Kender du noget til de stjålne B&O-fjernsyn? Så kan du kontakte politiet på tlf. 114.