Kartoffelavlere ramt af tyveri: Stjålet sprøjtegift for millioner

En række landmænd har i den forgangne uge fået stjålet gps-udstyr og sprøjtemidler til en værdi af flere millioner kroner. Politiet er på bar bund i sagen.

Syv landmænd ved Sunds og Bording har mistet gps-udstyr og sprøjtemidler til en værdi af over to millioner kroner. Jacob Vestergaard er en af dem.
Syv landmænd ved Sunds og Bording har mistet gps-udstyr og sprøjtemidler til en værdi af over to millioner kroner. Jacob Vestergaard er en af dem.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Syv landbrug omkring Sunds og Bording er mellem onsdag og fredag blevet udsat for tyveri af værktøj, gps-udstyr og ikke mindst store mængder sprøjtemidler til en samlet værdi af omkring to millioner kroner. 

Mest opsigtvækkende er en enkelt af landmændene - en kartoffelavler - der har fået stjålet seks-syv paller med sprøjtegift til en værdi af 600.000 kroner. Og det er ikke noget nyt fænomen.

- Vi har haft nogle stykker hen over foråret foruden de nye tilfælde. Landmændene har det på lager lige nu og har rigtig meget, de skal sprøjte, fortæller politikommissær hos lokalpolitiet i Herning, Henning Præstegaard, der også har kendskab til lignende tyverier på Ringkøbing-egnen. 

Syv tyverier på tre dage

Politiet har først i dag fået et samlet overblik over de mange indbrud.

- Sprøjtemidler skal være i et særskilt aflåst rum. Det er ikke sikkert, man lige har set, at det er brudt op med det samme. Det er typisk en hængelås, der er klippet op til et rum eller container. Så det har ikke krævet den store anstrengelse, siger politikommissæren, der beder landmændene være opmærksomme og sikre sig bedre.

- De bør sikre det godt med alarmer og lignende, fastslår han og pointerer, at sprøjtegiften har krævet store biler at få transporteret væk.

- Det er store mængder, der også skal transporteres. Så tyvene må have haft en større varebil eller lastbil for at komme af sted med fire paller, der skal håndteres og fragtes væk, konstaterer Henning Præstegaard. 

Politiet er på bar bund i efterforskningen. Hos en enkelt landmand var der videoovervågning, men her har tyvene taget harddisken til videoovervågningen med. Politiet beder nu folk i området om at give besked på telefon 114, hvis de har set eller ser noget mistænkeligt. 

2:04