Stensikker på ulven: Fået taget poteaftryk

Knud Christensen er stensikker på, at ulven har besøgt hans maskinstation. Han har i hvert fald fået taget et poteaftryk.

Sådan ser en ulvs fodspor ud ifølge Knud Christensen, der har fået taget et aftryk. Tryk videre for en kort video.
Sådan ser en ulvs fodspor ud ifølge Knud Christensen, der har fået taget et aftryk. Tryk videre for en kort video.
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Frygten for ulve er udbredt hos mange midt- og vestjyder, men ganske få har dog stået ansigt til ansigt med dyret.

På Viftrup Maskinstation er de dog overbeviste om, at de har haft ulvebesøg. Da en af lastbilchaufførerne vaskede sin bil fik han nemlig øje på, det han mener er en ulv, ganske tæt på.

- Her var masser af larm, lys og støj. Ulven luntede bare videre. Den kiggede lige op, men fortsatte så. Det vidner da om, at den har været her før. Den er slet ikke sky, siger Knud Christensen, der er indehaver af Viftrup Maskinstation.

Da chaufføren kørte derfra 20 minutter senere var den formodede ulv endnu ikke forduftet. Der stod den derimod på marken bare 30 meter derfra.

Ifølge en forsker er det dog langt fra sikkert, at det er en ulv, men han vil dog heller ikke afvise det. Adfærden er dog ikke så atypisk, som Knud Christensen mener.

- Ungulve kan godt optræde tæt på mennesker og agere sådan lidt åndsfraværende. Det er ikke nødvendigvis sådan, at ulve vil styrte væk fra mennesker. Hvis ulvene føler, at de er i kontrol, og de ikke frygter mennesker, så kan de sagtens strejfe omkring om komme relativt tæt på mennesker, siger Peter Sunde, der er seniorforsker (PhD) hos Institur for BioScience ved Aarhus Universitet.

Tvivl er der dog ikke meget af hos Kim Christensen, der har fået taget et aftryk af dyrets fodspor. Han håber nu på, at der kommer sne, så han kan se, om ”ulven” jævnligt kommer forbi.

- Jeg må indrømme - inden jeg oplevede det her, så tænkte jeg, at det var ok med ulve i Danmark. Men når de opfører sig sådan her og kommer så tæt på, sætter det nogle andre tanker i gang, siger han. 

0:55
Knud Christensen forklarer, hvor ulven kom gående.