Beboer om mulig overvågning: Stemmer ja men er ked af situationen

Efter en måned med mange påsatte brande i boligområderne ved Lupinvej og Resedavej i Silkeborg, overvejer beboerne nu at sætte videoovervågning op.

Joan Nielsen er beboer på Resedavej i Silkeborg, og så er hun samtidig formand for områdets afdelingsbestyrelse.
Joan Nielsen er beboer på Resedavej i Silkeborg, og så er hun samtidig formand for områdets afdelingsbestyrelse.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

En lang række af påsatte brande har den seneste måned plaget boligområderne ved Lupinvej og Resedavej i Silkeborg. Alene natten til onsdag opstod der tre brande i området ved Lupinvej, og det får nu boligselskabet bag til at indkalde til et ekstraordinært afdelingsmøde for alle beboerne, hvor de skal tage stilling til overvågning eller ej.

Det samme spørgsmål rejser sig på Resedavej, hvor Joan Nielsen er formand for afdelingsbestyrelsen. Hun fortæller, at hun også er parat til at diskutere eventuel videoovervågning.

- Hvis det kan øge trygheden for beboerne herovre, så er jeg da indstillet på at indkalde til et møde og så  få det debatteret med vore beboere. Det er jo dem, der skal sige ja til det. Det kan vi i bestyrelsen ikke gøre, men jeg kan ikke forestille mig, at de ville sige nej til det, fortæller Joan Nielsen.

Håbet er derfor, at videoovervågning kan være løsningen på at få stoppet de mange påsatte brande i affaldscontainere og barnevogne i kældre, som området den seneste halvanden måned har været plaget af. Joan Nielsen er selv beboer på Resedavej, og hun er ikke kun begejstret ved tanken om at få sat overvågning op.

- Jeg er ked af, hvis vi skal have videoovervågning, men jeg er indstillet på at stemme ja til det. Kan det øge trygheden for vores beboere, så er det dét, vi gør, siger Joan Nielsen

Boligforeningen Arbejdernes Byggeforening har 384 boliger i afdelingen på Lupinvej, mens det er boligforeningen AAB Silkeborg, som har 376 boliger på Resedavej.

2:12
TV MIDTVEST 6. November - 2019: 18 gange siden den 28. september har politiet modtaget anmeldelser om brande omkring Lupinvej i Silkeborg. Beboerne er ved at få nok.