Steinfath: Verdens næsthurtigste sprinter på Themsen

Casper Steinfath klarede sig godt i lørdagens Stand Up Padling på Themsen i London. Her blev han nummer to i sprint.

Casper Steinfath vandt lørdag eftermiddag sprinten ved årets første World Tour-stævne i Stand Up Padling. World Touren afvikles over fire stævner. Udover London er det New York, San Francisco og finalen i Paris til december. Foto: Pressefoto

Den 24-årige fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath fra Klitmøller, er igen med helt fremme i førerfeltet af sin sport.

Lørdag ​blev han nummer to i 500 meter sprint til den første World Tour-afdeling, der  bliver afviklet på Themsen i London.

Han var suveræn i sine første tre heats, hvor han vandt med flere brætlængder. Men i finalen gled han en lille smule i starten, og kom nåede derfor ikke op til den første bøje som den første. Foran ham lå en af de største konkurrenter til titlen, Caspers nære ven, Kai Lenny fra Hawaii. Det oplyser Casper Steinfath til TV MIDTVEST. 

Læs også Steinfath er i mål: Har padlet 146 kilometer over Skagerrak

- Lige nu er jeg helt færdig. Fire hårde sprintløb på to timer. Jeg er glad for min andenplads. Det giver gode point til verdensranglisten, siger Casper Steinfath.

Selvom vandet på Themsen var fladt under den bagende sol, var det en teknisk svær rute med tre bøjevendinger på bare 300 meter. Med otte surfere i hvert heat, var det Casper Steinfaths taktik at komme først ud til første bøje for at undgå at blive fanget af myldretidstrafikken.

Med sejren sætter Casper Steinfath vigtige point ind på World Tour-kontoen - en turnering, som han har som mål at vinde i år efter en andenplads og tredjeplads i 2016 og 2017.

World Tour-stævnet fortsætter søndag, hvor verdens 24 bedste padlesurfere skal ud på en 10 kilometer lang tur.

02:40

Casper Steinfath fra Klitmøller er den første i verden, der har krydset Skagerrak på et paddleboard.

Luk video