Steinfath er i mål: Har padlet 146 kilometer over Skagerrak

Stand Up Paddle-surferen Casper Steinfath fra Klitmøller har som den første krydset Skagerak ved at padle 146 kilometer på et surfbræt.

Steinfath drager et lettelsens suk efter at han har formået at padle 146 kilometer over Skagerak.
Steinfath drager et lettelsens suk efter at han har formået at padle 146 kilometer over Skagerak.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Den 24-årige verdensmester i Stand Up Paddling, Casper Steinfath, har kort før klokken 20.00 gennemført sit rekordforsøg, hvor han har padlet over 136 kilometer fra Hirtshals til Kristiansand i Norge.

- Jeg havde så meget lyst til at give op undervejs. Det var så hårdt. Jeg er tømt for alt i min krop lige nu, men jeg gjorde det, og det føles fantastisk, siger 24-årige Casper Steinfath til TV MIDTVEST lige efter den store bedrift. 

Han tog afsted klokken 1.20 natten til søndag, og efter 18 timer og 30 minutter på vandet kunne stand up padleren fra Klitmøller endelig sætte fødderne på norsk jord efter at have padlet mutters alene på sit fire og en halv meter lange padleboard. Dog fulgt af to følgebåde med livreddere og mediefolk.

Her bliver Casper Steinfath hjulpet i land i Kristiansand efter sit rekordforsøg.
Her bliver Casper Steinfath hjulpet i land i Kristiansand efter sit rekordforsøg.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Thybo sætter verdensrekord

Casper Steinfath sætter en tyk streg under, at han er en af verdens mest alsidige SUP-surfere. I september måned sidste år vandt han VM-guld på 200 meter sprint foran Operaen i København. Denne søndag lagde han 146 kilometer til distancen og skrev sig ind i historiebøgerne som den første nogensinde, der har formået at padle til Norge.

Store smerter til sidst

Men det holdt hårdt. Han padlede de sidste 20-25 kilometer med store smerter i ben, ryg og arme. Det eneste, der bar ham frem, var drømmen om at gennemføre den tur, som han missede sidste år. Efter et hvil på en af småøerne i fjorden, rejste han sig op på brættet og padlede de sidste seks kilometer ind til Kaj 6 i Kristiansand.

3:02
Turen fra Hirtshals til Kristiansand er ved at nå sin ende.