Steffen Højer: Jeg klæber ikke til taburetten

Kun førstepladsen tæller for Viborg FF’s cheftræner, som føler, at han er den rette til at føre Viborg tilbage til Superligaen.

Steffen Højer (tv) er hovedperson i denne uges udgave af videopodcasten, Fodboldfamilien.
Steffen Højer (tv) er hovedperson i denne uges udgave af videopodcasten, Fodboldfamilien.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Det her er ikke et almindeligt job for mig. Det er et vanvittigt job at tage. Fordi Viborg FF fylder meget for mig. Hele min familie bor i Viborg. Jeg kan ikke gå ned i byen uden at skulle tale fodbold. Så jeg kunne godt have valgt et bedre og nemmere job, men omvendt er det også helt vildt fedt at få lov til. 

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

45-årige Steffen Højer sidder i den stol, han allerhelst vil sidde i. Nemlig cheftrænerstolen i Viborg FF. Han kom til klubben som 14-15-årig. Og som han selv siger i den nyeste videopodcast Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST, så har han stort set altid haft sin gang i Viborg FF – også selv om han i perioder har været væk fra klubben og på et tidspunkt nærmest er blevet smidt ud.

- Jeg har skældt dem ud i Viborg FF og alle mulige andre ting. Men på en måde hænger vi sammen. Der er rigtig meget kærlighed i det her forhold, men ind imellem også lidt had, siger Steffen Højer, der som spiller bl.a. var i AaB, OB og FC Midtjylland samt en afstikker til udlandet hos italienske Brescia. Men hver gang er han vendt tilbage til den grønne hjerteklub.  

Smider ikke tøjlerne

Det tog ekstrem hårdt på ham, da Viborg FF i sommer kiksede oprykningen til Superligaen.

- Det gjorde virkelig, virkelig ondt, og det tog noget tid at komme over den skuffelse. Men jeg tænkte aldrig på at smide tøjlerne. Jeg føler, at der er fremgang, og jeg føler, at jeg er den rette mand. Efter hver eneste kamp og træning stiller jeg spørgsmål ved, om jeg er den rette mand. For det er så vigtigt for mig, at Viborg kommer tilbage i Superligaen. Jeg ville på ingen måde sidde i den her stol i dag, hvis ikke jeg følte, at jeg er den rette, fortæller Steffen Højer. 

Han understreger, at kærligheden til jobbet i Viborg FF er stor. Men kærligheden til Viborg FF og det projekt, der hedder, at Viborg FF skal tilbage i Superligaen, er større.

- Folk, der kender mig, ved godt, at jeg kun er her, hvis det giver mening. Jeg er her, fordi jeg er en god træner, der kan føre Viborg FF tilbage i Superligaen. Jeg vil aldrig klæbe til taburetten. Hvis jeg ikke føler, at de forhold, jeg får, er de rigtige, så er jeg her heller ikke længere. Men jeg tror på det her projekt, og jeg tror på, at vi rykker op, understreger Steffen Højer.

Se og hør herunder den nyeste videopodcast fra Fodboldfamilien. 

23:43
Kun førstepladsen tæller for Viborg FF's cheftræner, som føler, at han er den rette til at føre Viborg tilbage til Superligaen.