Steffen Højer får permanent kontrakt i Viborg

Ralf Pedersen og Steffen Højer har lavet en funktionæraftale med VFF.

Steffen Højer og Ralf Pedersen
Foto: Viborg FF

1. divisionsklubben Viborg FF har besluttet at fortsætte samarbejdet med cheftræner Steffen Højer og assistenttræner Ralf Pedersen.

Høyer og Pedersen har fungeret som vikarierende trænerteam, siden klubben den 2. august fyrede Johnny Mølby som cheftræner. Og nu bliver løsningen så gjort permanent, idet de begge har skrevet under på en funktionæraftale.

- Vi har været igennem en grundig proces, hvor vi har fået analyseret og fastlagt, hvad vi som klub vi, og hvad vi kræver af et trænerteam. Det er altafgørende, at fundamentet er i orden, og at værdierne og kulturen i klubben er rigtig, før man kan skabe resultater. Derfor er vi også nået frem til, at Steffen Højer og Ralf Pedersen er de helt rigtige personer til at føre Viborg FF fremad igen, siger sportschef Jesper Larsen til klubbens hjemmeside.

44-årige Steffen Højer, der netop har afsluttet den højeste træneruddannelse herhjemme, har en lang aktiv karriere bag sig. Han spillede selv i Viborg af to omgange og ligger med 124 mål på en femteplads på listen over de mest scorende spillere i superligaens historie.

- Først og fremmest er jeg meget glad og rigtig stolt, og samtidig er jeg også meget bevidst og ydmyg omkring, at det er en stor opgave. Som klub er vi ikke, hvor vi ønsker at være lige nu, men jeg er klar til at gå forrest, og jeg glæder mig helt vildt til udfordringen i den klub, som jeg virkelig brænder for. Der har været en del bump på vejen for klubben på det seneste, men jeg kan garantere, at Ralf, jeg og hele teamet omkring holdet vil arbejde benhårdt på, at vi bliver bedre hver eneste dag. Det kræver hårdt arbejde, og det arbejde er vi allerede i gang med, siger Steffen Høyer.

Viborg FF har under Steffen Højers ledelse præsteret at vinde 6-0 på udebane over Fremad Amager. Siden nedrykningen fra superligaen har holdet dog kæmpet med at få spillet til at hænge sammen. Viborg ligger på en 10. plads i 1. division med tre point for fem kampe.