Steenberg vil have minister på banen i post-sag

Mange lokale fødevareproducenter kommer i klemme, når Post Nord fra juli ikke længere vil fragte fødevarer. Nu går de radikale ind i sagen.

Andreas Steenberg

Når Post Nord fra 1. juli ikke længere vil distribuere fødevarer, kommer en del fødevareprodecenter, også her fra landsdelen, i klemme.

For der er ikke rigtigt nogle alternativer. Det kræver nemlig en særlig tilladelse at fragte fødevarer.

- Der er en del fødevareproducenter, der har skrevet til mig og er meget frustrerede, fortæller Andreas Steenberg (RV), til TV MIDTVEST.

Har opsøgt fødevareproducenterne, blot for at droppe dem igen

En stor del af frustrationen går på, at Post Nord har været meget aktiv i forhold til at få fødevareproducenterne ind som kunder. Blot for nu at droppe dem, fordi det alligevel ikke var en god forretningsplan.

- Jeg er ret sur over, at de bare trækker stikket, når de har brugt så meget tid på at opdyrke markedet. Hvorfor er de så overhovedet gået igang? Spørger folketingsmedlemmet.

Spørgsmålet stiller han nu videre til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

- Jeg vil også gerne høre ministeren, om der er alternativer på vej. Vil man sørge for, meget hurtigt, at få godkendt nogle nye, som kan få tilladelse til at distribuere fødevarer? Spørger Andreas Steenberg videre.

Perspektiv i nethandel

Han er især ærgerlig over udsigten til, at netbutikker med lokale fødevareprodukter, fremover må nøjes med at sælge på helt traditionel vis - nemlig over disken.

- Der er masser af perspektiv i nethandel. Det er jo virkelig noget, landdistrikterne kunne slå sig ned på, mener han.

Han forstår ikke Post Nords begrundelse om, at servicen er for dyr og giver underskud.

- Måske kunne man tage en højere pris? Foreslår han.

Andreas Steenberg giver transportministeren 14 dage til at svare.