Steenberg positiv over TDC-forslag

Landdistrikter og yderområder har været på dagsordenen i Folketinget i dag. På et møde i Landdistriktsudvalget kom telegiganten, TDC, med deres bud på, hvordan man sikrer bredbånd til alle danskere.

Teleselskabet TDC har i dag givet deres bud på, hvordan man sikrer at borgere i de danske yderområder i fremtiden kan få hurtige bredbåndsforbindelser. TDC foreslår, at staten skal være med til at betale gildet, når nye master sættes op og bredbåndskabler graves ned. Forslaget modtager Det Radikale Venstres landdistriktsordfører pænt.

 - Vi skal tvinge selskaberne til det, når de skal købe retten til at udbyde telefoni og bredbånd, men jeg synes også, at vi skal overveje at bruge nogle af de penge, TDC og andre betaler til staten, på nogle af de allermest dyre områder, siger Andreas Steenberg.

0,2 % uden internet

Selvom det kun er 0,2 procent af den danske befolkning, der ikke har mulighed for at komme på nettet, så mener Andreas Steenberg, at alle - også i yderområderne - skal have mulighed for hurtig netadgang.

 - Det er helt afgørende, at man kan komme på nettet og snakke i mobil - også selvom man er landmand, eller bor langt væk fra alting. Jeg vil sammenligne det med strøm, som vi heller ikke kan forestille os, at man ikke har.

Ifølge Andreas Steenberg er der omkring 5.000-10.000 mennesker, der ikke kan gå på nettet.