Steenberg om politiskole: "Hvad venter de dog på?"

Den radikale Andreas Steenberg kalder det vagt, at Venstre ikke tager en beslutning og placerer en ny politiskole i Herning som lovet inden valget.

AndreasSteenberg
Foto: Steen Brogaard

Det er vagt at Venstre ikke bare placerer politiskolen i Herning som lovet. Sådan siger Andreas Steenberg, der sidder i Folketinget for De Radikale og er valgt i netop Herning-kredsen. 

Før valget lovede daværende uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen (V), at en ny politiskole skulle placeres i Herning efter anbefaling fra blandt andet professionshøjskolen VIA og det lokale politi. Men politiforliget tirsdag sender beslutningen i udvalg i et par år, og det vækker utilfredshed hos Andreas Steenberg fra De Radikale, som kalder det for vagt, at Venstre ikke bare træffer beslutningen.

- Lokalpolitiet og professionshøjskolen for hele regionen har peget på Herning. Hvad i alverden venter de så på?,  spørger Andreas Steenberg.

Udvalg kan helt vælge landsdelen fra

Både Herning og Holstebro har lagt billet ind på en ny politiskole, men i følge Andreas Steenberg så kan det faktum, at beslutningen udskydes og i stedet skal træffes på udvalgsniveau betyde, at en ny politiskole slet ikke kommer til den midt- og vestjyske landsdel. 

- Jeg frygter, at systemet vil bruge det til at få sin vilje – nemlig at den skal ligge i København, Aarhus, Odense eller en anden storby, siger Andreas Steenberg, Radikale.

Lokalpolitiet og professionshøjskolen for hele regionen har peget på Herning. Hvad i alverden venter de så på? Andreas Steenberg, MF'er, De Radikale. 

Radikale Venstre er ikke med i forliget. Partiet er imod at spare på gymnasier og handelsuddannelser ved stordriftsbesparelser på landet for at bruge flere penge på politiet. Desuden er partiet imod at skære et år af politiuddannelsen for at få flere betjente hurtigere.

- Venstre sparer på en måde, hvor de mindste handelsskoler, HF’er og gymnasier rammes. Det rammer landdistrikterne igen. Radikale Venstre er imod at spare her for at flytte pengene over til politiet. Vi forstår heller ikke, hvorfor man skærer et år af uddannelsen. Det er kvantitet frem for kvalitet, siger Andreas Steenberg.

Se her indslag fra 18. maj i år, hvor Venstre - der dengang var oppositionsparti - pegede på en politiskole i Herning:

1:42
Der skal være flere uddannelsesmuligheder i jylland. Venstre foreslog i maj måned i år, at politiuddannelsen skulle ligge i Herning.