Steenberg kalder Thomas Jensen for hykler i sag om udvist 13-årig

De Radikales Andreas Steenberg kalder Socialdemokraternes Thomas Jensen for en hykler, når han går ind i sagen om udviste Yiming Liu.

Andreas Steenberg (B) anklager Thomas Jensen (S) for hykleri.
Andreas Steenberg (B) anklager Thomas Jensen (S) for hykleri.
Foto: Steen Brogaard

Sagen om den udviste 13-årige pige Yiming Liu fra Silkeborg får sindene i kog i rød blok.

Således kommer De Radikales Andreas Steenberg med et voldsomt angreb på Socialdemokraternes Thomas Jensen, der mandag gik ind i sagen og opfordrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg til at forlænge opholdstilladelsen.

I sidste uge stemte Folketinget om det såkaldte tilknytningskrav, der ifølge Andreas Steenberg er skyld i udvisningen, og Socialdemokraterne stemte for at bevare kravet sammen med Inger Støjberg og Dansk Folkeparti. Det får Andreas Steenberg til at beskylde Thomas Jensen for hykleri.

- Socialdemokraterne er om nogen skyld i sager som Yimings. Thomas er derfor en kæmpe hykler, når han går ind i sagen. Han er direkte skyld i ulykken, siger Andreas Steenberg.

Ifølge Andreas Steenberg kunne Socialdemokraterne have undgået sager som Yiming Lius, da de i sidste uge stemte sammen med Inger Støjberg og Dansk Folkeparti.

I 2016 fjernede de også en særlig ordning for børn, der skulle gøre det nemmere for børn at blive familiesammenført.

- Vi har desværre en del af den her slags sager. Nu vil Thomas så give den her pige ophold, men hvad med de andre? Det kan ikke passe, at det er tilfældigheder som mediedækning, og om man er fra Thomas valgkreds, der skal gøre det, siger Andreas Steenberg.

- Her har Thomas og Socialdemokraterne lavet et totalt knæfald for Inger Støjberg og Dansk Folkeparti. Det er så trist, og Thomas burde stå ved det fremfor at give indtryk af noget andet, slutter Andreas Steenberg sit angreb.