Steenberg: Regeringen bør holde fast i kystnære vindmøller

De Radikales klimaordfører mener Venstre skader det vestjyske erhvervsliv, fordi regeringen fortsat satser på at droppe kystnære vindmøllerprojekter.

Folketingsmedlem Andreas Steenberg fra De Radikale kalder Venstre et erhvervs-uvenligt parti, fordi Klima og Energiminister Lars Chr. Lilleholt holder fast i regeringens planer om at droppe de kystnære vindmølleprojekter, der blandt andet skulle placeres på kysterne ud for Thyborøn og Hvide Sande.

- Det er så dilettantisk. I to måneder har Venstre forsøgt uden held at bryde vores aftale. Men de fastholder deres løftebrud, og det betyder, at virksomhederne, der skal byde inden 1 september, risikerer at brænde millioner af på at byde, som er spildte penge, siger Steenberg i en pressemeddelelse. 

I 2012 indgik alle partier på nær Liberal Alliance en aftale om Danmarks klimapolitik indtil 2020. Som en del af planen om grøn omstilling skulle der opstilles såkaldt 'kystnære' vindmøller' 4 kilometer fra kysten. Blandt andet området ved Hvide Sande og Thyborøn er udpeget til mulige placeringen af havmøllerparkerne. 

Det er et demokratisk problem, at vi ikke kan stole på Venstre, når de bare bryder aftaler og ikke accepterer, at vi andre ikke vil være med, Andreas Steenberg, klimaordfører, De Radikale. 

Som en del af regeringsplan om at droppe PSO-afgiften, kom de kystnære havmøller i spil, og regeringen har meldt ud, at projekterne skulle skrinlægges, så pengene kunne bruges til i stedet at finansiere den manglende indtægt fra PSO-afgiften. 

Endnu er det ikke lykkes regeringen at lande en aftale om de kystnære vindmøller med forligskredsen. 

- Det er et demokratisk problem, at vi ikke kan stole på Venstre, når de bare bryder aftaler og ikke accepterer, at vi andre ikke vil være med. For erhvervslivet er det en katastrofe at man ikke kan investere ud fra de aftaler, vi laver på Christiansborg. Der er allerede brugt millioner – også af lokale her i Vestjylland, siger Andreas Steenberg.

 

Her ses de mulige placeringer af de planlagte kystnære havvindmøller. 
Her ses de mulige placeringer af de planlagte kystnære havvindmøller.