Steen Gade: Farvel til borgen efter 27 år

Det er først og fremmest trist for SF, at vi går så meget tilbage, siger den politiske veteran, der nu blandt andet vil bruge tiden på en bog om grøn omstilling.

190615SteenGade.jpg

Efter 27 år på tinge er SFs Steen Gade snart forhenværende folketingsmedlem.

Steen Gade var opstillet i Silkeborg Syd-kredsen, og da det ikke lykkedes SF at få et mandat i Vestjyllands Storkreds, er en lang politisk karriere ved at være slut.

- Det er først og fremmest trist for SF, at vi går så meget tilbage. Det er det, jeg har det dårligst med. Og det er trist for Danmark, at vi skal leve med det blå samarbejde, der tegner sig. Privat klarer jeg mig, siger han til tvmidtvest.dk.

- Men bliver det ikke mærkeligt ikke længere at skulle være en del af det politiske spil?

- Det gør det nok, men jeg er slet ikke nået til den del. Det kan godt være, at det kommer, men jeg hele tiden været klar over, at det kunne gå den vej. Jeg har altid været valgt på yderlige mandater, og sidste gang så det også længe ud til, at jeg ikke opnåede valg.

Mange projekter i skuffen

Selv om den 70-årige politiske veteran ikke længere vil være at finde på stemmesedlerne, vil han stadig forsøge at præge debatten.

- Jeg har altid betragtet mig som et højskolemenneske, der elsker at komme ud og holde foredrag og diskutere med folk. Og så har jeg masser af projekter liggende i skuffen, som der nu bliver tid til. For eksempel er jeg begyndt på at skrive en sammenhængende bog om grøn og bæredygtig omstilling i Danmark - et tema som nu bliver endnu mere vigtigt, siger han.

SF fik 11.726 stemmer i Vestjyllands Storkreds - en tilbagegang på 4,5 procent. I Nordjyllands Storkreds blev det til 12.098 stemmer og et minus på 5,4 procent.

Interview med Steen Gade

2:13