Status efter Urd: Vand på kørebanen og løse tagsten

Politiet har fået mange anmeldelser om mindre skader, men heldigvis ikke om personer, der er kommet til skade.

Sådan ser der ud ved Bredgade i Struer tirsdag morgen.
Sådan ser der ud ved Bredgade i Struer tirsdag morgen.
Foto: Jacob Krogsgaard Nielsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjylland ser ud til at være sluppet forholdsvis nådigt gennem stormen Urd.

- Der er kommet et endnu ikke opgjort antal anmeldelser om væltede træer og stilte især i den vestlige del af politikredsen, men vi har heldigvis ikke fået meldinger om personskader, fortæller vagtchef Gert Høeg ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Oven på stormen holder politi og beredskabet nu et vågent øje med vandstanden i den vestlige del af Limfjorden.

I Struer er der vand på kørebanen flere steder - blandt andet under jernbanebroen ved havnen - og i Skive er der også vand på kørebanen ved havneområdet, ligesom vandet nærmer sig nogle af husene. 

- Det skulle dog ikke være kritisk på nogen måde. Det giver nogle gener, men vi har ikke hørt om nogen, der skulle have fået vand ind i huset, siger Gert Høeg. 

Vagtchefen fortæller også, at vandet fra fjorden har presset en del affald op på dæmningen ved Ny Viborgvej i Skive, men det er vejvæsnet i gang med at få fjernet.

- I det hele taget er det min opfattelse, at beredskaberne har været godt bemandede og hurtige til at få fjernet de ting, der er blæst ud på vejene. 

Politiet har heller ikke fået anmeldelser om større bygningsskader. Asylgade i Skive er dog spærret, fordi løse tagsten blæser ned på vejen, og mandag aften meldte Q8 tankstationen i Skive, at taget var i fare for at blæse af. 

Urd viste sig at være en langvarig omgang med vindstød langt over orkanstyrke. Thorsminde var endnu engang det mest blæsende sted i Danmark med vindstød på 37,7 sekundmeter - orkan er fra 32,6.