Status: 171 minkfarme ramt af plasmacytose

En status over minksygdommen plasmacytose viser, at 171 farme har været ramt. Alle farme forventer nye mink til februar.

2015_mink.jpg

Minksygdommen plasmacytose har indtil videre kostet livet for minkene på 171 farme i Holstebro-området, skriver Dagbladet Holstebro. Det er det foreløbige resultat, efter at pelsningssæsonen nu er ovre.

Alle områdets minkfarme er blevet testet. Resultatet viser, at 131 farme har haft konstateret plasmacytose, og at der har været mistanke om sygdommen på yderligere 40 farme.

- Et par enkelte farme mangler at få svar, men vi håber og tror på, at vi er ovre det værste. Det har været en hård omgang, og nu vil vi gerne se fremad, siger Kevin Andreassen, formand for Holstebro Pelsdyravlerforening, til Dagbladet Holstebro.

Alle de farme, der ikke har fået konstateret sygdommen i forbindelse med de seneste test, skal testes igen til februar.

Nye mink til farmene

Inden nytår kunne TV MIDTVEST fortælle, at smitten af plasmacytose blev lokaliseret til fodercentralen i Holstebro. I december blev fabrikken rengjort, og lige nu er alle farme, der har været berørt af sygdommen, også ved at blive gjort rene.

Efter den grundige rengøring bliver farmene desinficeret, inden der i februar igen bliver indsat nye dyr.

- Jeg har ikke hørt, at det ikke er lykkedes for nogle farme at finde nye dyr. Men det har været et stort puslespil. Nogle af dem, der var tidligt ude og sikre sig aftaler om nye dyr, oplevede, at farmene, der skulle levere de nye dyr også fik sygdommen eller blev omfattet af kontrolzone. Det betød, at de igen skulle finde nye leverandører af dyr, siger Kevin Andreassen til Dagbladet Holstebro.

Auktion lige om hjørnet

På fredag holder Kopenhagen Fur sæsonens første auktion i auktionssalen i Glostrup. Her skal de første 2,5 millioner minkskind under hammeren.

Kopenhagen Fur forventer at sælge 31 millioner skind på årets fem auktioner. Udover i januar afholdes de i februar, april, juni og september.