Starter eget slagteri

En ung slagter fra Linde har startet sit eget slagteri og ansat sin far i virksomheden.

kod010414.jpg

For et halvt år siden sagde Allan Smærup fra Linde sit job op hos Jutland Meat. Siden da har han kæmpet for at åbne sit eget slagteri - og det er nu lykkedes.

I fredags lukkede Danish Crown sit slagteri i Holstebro. Her arbejdede et af Allan Smærups familiemedlemmer, nemlig hans far. Men når noget slutter, begynder noget andet - Allan Smærup har valgt at ansatte sin far i det lille firma.

- Det bliver en ny verden. Nu har jeg passet mit arbejde derude i 37 år, og nu skal jeg ind på et lille slagteri, som jeg gjorde i min læretid. Jeg glæder mig til det, men det bliver en omvæltning, siger Allan Smærups far, Knud Erik Smærup.

Den nystartede virksomhed hedder DK Kød, og de forsøger at skille sig ud fra de store slagterier ved at lave specialprodukter og nødslagtninger. Og Allan Smærup er sikker på, at familiens fremtid er sikret.

- Jeg vil please den enkelte landmand, skære og pakke hans dyr på en helt speciel måde. Vi kan alt. Det eneste landmanden selv skal, når det kommer herfra, det er, at han selv skal tygge kødet. Det plejer jeg at sige til dem, og så griner de lidt, siger Allan Smærup.

Smærup senior kommer nu, sammen med sin søn og to andre, til at udgøre staben af ansatte på slagteriet. Og her skulle han gerne blive, til han skal pensioneres.