Stand Up Paddling hitter

Stand Up Paddling hitter blandt midt- og vestjyder. Landsdelens surf-klubber melder om massiv tilgang i antallet af medlemmer.

Stand Up Paddling

Fodboldstøvler og græsplæne er skiftet ud med vand, surfbræt og en paddel.

Stand Up Paddling er en af de hurtigst voksende sportsgrene herhjemme, og rundt om i landsdelen melder surf-klubberne om en kæmpe bølge af medlemmer, der skyller ind over sporten.

- Vi må nok erkende, at vi ikke har været gearet til det i de tidligere år. Men I år har vi gjort en ekstra indsats og føler, at vi er klar til at tage imod alle de her mennesker, siger Christian Gøbel, Bestyrelsen, Surfklubben NASA. 

Det er både børn, unge og voksne, der vælger at prøve kræfter med sporten. Ifølge europamester i Stand Up Padling, Casper Steinfath, er det ikke uden grund, at vandsporten har opnået så stor succes herhjemme. 

- Det er fedt at kunne opleve naturen på tæt hold sammen med andre mennesker. Og med standup paddling er det lige til. Bare hop ud på et bræt og så afsted, siger han.

Endnu flere skal kende til sporten

I surf-klubben NASA i Klitmøller tror de på, at Stand Up Paddling er kommet for at blive. For at undgå at sporten bliver en såkaldt døgnflue, har de øget fokus på at fastholde de medlemmer, som kommer til klubben.

- Det kan være med klubaftener, hvor vi først træner og bagefter hygger og spiser sammen. Ekstra fokus på det sociale i klubben skal være med til at fastholde vores medlemmer, siger Christian Gøbel, Bestyrelsen, Surfklubben NASA. 

Selvom surf-klubben oplever stor interesse for sporten, arbejder man fortsat på at udbrede kendskabet til surf paddling. De har blandt andet lagt billet ind på at være vært for VM i Stand Up Surf Paddling.