Stærk ætsende kemikalier i kloakken

Ukendte gerningsmænd har boret hul i en tank med stærkt ætsende sæbe eller algefjerner. Kemikalierne har stoppet renseanlægget i Aulum.

Beredskabsstyrelsen_skilt.JPG

Klokken 2 natten til fredag ændrede pH-værdien sig pludselig drastisk i tankene på renseanlægget i Aulum. I eftermiddag blev årsagen så fundet.

Ukendte gerningsmænd har boret hul i en 1000 liters tank med stærkt ætsende kemikalier. Tanken står på Søndermarken. Fra tanken er den ufortyndede sæbe/algefjerner løbet ned i kloakken og videre til renseanlægget, oplyser politiet.

I renseanlægget har kemikalierne stoppet de biologiske processer, der foregår i tankene.

- Rensningen fungerer ikke optimalt. Beredskabet er der ude nu og pumper udløbsvand op i en beholder, så vi undgår at de her kemikalier kommer ud i vandløbene, fortæller afdelingsleder Jan Ravn fra Herning Vand.

Beredskabet fortsætter med at pumpe hele natten og regner med at være færdig lørdag formiddag.

Hærværk

Politiet efterforsker hullet i tanken som hærværk, og leder efter vidner, der har set eller hørt nogen bore hul i tanken på Søndermarken.

Tanken tilhører et firma i Aulum, der renser tage. Tanken er normalt bag lås og slå.

Lørdag vil Herning Vand forsøge at få gang i rensningen igen. Det sker ved at hente en portion podeslam, som så skal sætte gang i processerne igen.

Borgerne bliver ikke generet af kemikalierne i renseanlægget og skal ikke tage særlige hensyn.