Stadig ingen surfskole på Vandet Sø

Surfernes trængsler på Vandet Sø fortsætter. I februar fik den lokale surfklub ellers tilladelse til at bruge søen til surfskole, men dårlig adgang til søen bremser projektet.

LFSurfere.jpg

Efter 10 års tovtrækkeri fik surferne i februar måned kommunens tilladelse til at surfe på den østlige del søen. Men surfskolens unge elever kan ikke komme derud, fordi sivområdet de skal krydse, er fredet og derfor ikke må beskæres.

- Det synes jeg da er træls. Vi vil gerne gøre det let tilgængeligt, og det kan man ikke ligefrem sige det er nu, siger Stian Eide, der er formand for Surfklubben Nasa.

Thisted Kommune har længe kæmpet for at blive kendt som et surfparadis. Derfor lovede kommunen i februar en bro ud til surfområdet. Men her fem måneder senere er turen gennem krat og å stadig surfernes eneste mulighed.

- Det er træls, og vi er meget kede af det, men det skyldes overhovedet ikke uvilje fra kommunens side, siger Kaj Kirk fra Dansk Folkeparti, der er formand for Klima-, miljø- og teknikudvalget i Thisted Kommune.

I stedet mener Kaj Kirk, det er den lange sagsbehandlingstid, der er årsag til at politikerne træder vande.

- Vi skal have sendt en masse ansøgninger ind, og vi skal gennemgå alle høringssvar grundigt, siger Kaj Kirk.

Hvornår en løsning er klar ved Thisted Kommune endnu ikke, men det bliver tidligst til april næste år.