Stadig fadervor i Viborg

Skolebestyrelsen vil ikke droppe morgenbøn trods kritik fra flere sider. Til gengæld skal elever, forældre og lærere nu spørges

090122_MorgenBoen_Bin_Clip.jpg

Det var på Houlkærskolen i Viborg, debatten om fadervor startede for efterhånden flere uger siden. Var det OK at eleverne skulle deltage i morgenbøn til morgensamlingen, på trods af at de måske ikke alle var kristne?

Efterfølgende har debatten bølget frem og tilbage med massiv kritik fra blandt andet Humanistisk Samfund, ateister og forældre. Både på Houlkærskolen i Viborg, Nr. Nissum Skole  og andre steder i regionen.

Skolen skal lodde stemningen

I går aftes tog skolebestyrelsen på Houlkærskolen så fat om problemet og diskuterede, hvorvidt morgenbøn fortsat skulle være en del af den traditionelle morgensamling. Og det skal den. Ifølge Viborg Stifts Folkeblad vil skolen dog lodde stemningen  blandt forældre, elever og lærere, inden man tager endelig stilling. Indtil da fortsætter den 30 år gamle tradition.

 Formand for Humanistisk Samfund, Erik Bartram, er skuffet over skolebestyrelsens beslutning og vil nu have Viborg Kommune til at gå ind i sagen.