Sprudlende FC Nordsjælland banker Silkeborg IF

FC Nordsjælland slog Silkeborg med 5-1 og holder dermed liv i håbet om en placering i top-6 i grundspillet.

Peter Sørensen cheftræner Silkeborg IF SIF

Drømmene kan igen vækkes til live i FC Nordsjælland. Med den anden sejr på stribe, denne gang 5-1 hjemme over Silkeborg, lever drømmen om top-6 i Alka Superligaen i bedste velgående.

FC Nordsjælland har før grundspillets sidste spillerunde blot et enkelt point op til top-6, der giver adgang til mesterskabsslutspillet. Afstanden kan dog blive større senere på weekenden, når AaB og Sønderjyske skal i kamp.

Silkeborg fik reelt ikke et ben til jorden fredag aften i Farum og må indstille sig på deltagelse i det forestående nedrykningsslutspil.

Efter 20 minutters dominans bragte FC Nordsjælland sig på 1-0 ved Godsway Donyoh, der flot flugtede en hovedstødsaflevering fra Marcus Ingvartsen i nettet.

Dominansen fortsatte efter scoringen, så det var fuld fortjent, at storspillende Emiliano Marcondes kunne øge til 2-0 inden pausen.

Gæsterne viste lidt modstand i starten af anden halvleg, men hurtigt overtog FC Nordsjælland igen, og da Silkeborg-anfører Dennis Flinta scorede et mærkværdigt selvmål efter en times spil, var kampen punkteret.

Det samme var Silkeborg, der slet ikke kunne stå distancen mod de livlige FC Nordsjælland-spillere.

På en håndfuld minutter efter 3-0-målet scorede hjemmeholdet yderligere to gange og gjorde dermed ydmygelsen af Silkeborg total.

De to sidste FCN Nordsjælland-mål stod Godsway Donyoh og Marcus Ingvartsen for. Sidstnævnte scorede sit første ligamål i foråret og sit 13. mål totalt i sæsonen.

Så gjorde det mindre for hjemmeholdet, at Rubio Rubin i slutfasen reducerede til 1-5.

FC Nordsjælland skal i sidste spillerunde af grundspillet på besøg hos FC Midtjylland.

Her vil en sejr efter alt at dømme være påkrævet, såfremt drømmen om en plads i mesterskabsslutspillet skal veksles til en endelig adgangsbillet.