Sprogskoler i stor vækst

Landet rundt oplever sprogskoler stor vækst. Det billede genkender forstanderen i Holstebro. Her er sprogcentret fordoblet på halvandet år.

Kuglepen, skriver 171212.jpg

På sprogcentret i Holstebro søger de lige nu fem undervisere. Det er tredje gang i år, at de gør det.

- Det vi oplever lige nu er ekstraordinær stor vækst i halvanden år. Den hænger direkte sammen med flygtningetallet er steget så meget. Det betyder, at vi er dobbelt så store som halvandet år siden, siger Lars Graugaard, forstander, til TVMIDTVEST.dk.

Men det er ikke kun flygtninge, der er grunden til den store vækst på sprogcentre, som ud over Holstebro også er tilfældet i hele landet. Det er også internationaliseringen og arbejdskraftens frie bevægelighed, at langt flere søger danskkurser. Det siger sprogskolerne formand.

- Når der er gang i hjulene, mærker vi det omgående. På sprogcentrene kan vi jo direkte måle væksten i Danmark forstået på den måde, at vi får flere tilrejsende udlændinge, der kommer for at arbejde, siger Poul Neergaard til Avisen.dk.

Ikke et problem at rekruttere

På sprogcentret i Holstebro er de i dag 40 undervisere, og det tal stiger formentlig snart til 45. Ifølge forstander Lars Graugaard har man nemlig ikke et problem med at rekruttere.

- Væksten kommer gradvist, og vi følger sådan set bare med, siger Lars Graugaard.

Mens de fortsat søger i Holstebro, er der også stillingsopslag på sprogcentrene i både Skive og Thisted.