Sprinkleranlæg reddede Kyocera Unimerco

En brand i aftes kunne være blevet fatal for Kyocera Unimerco, hvis ikke et effektivt sprinklersystem havde vist sin kunnen.

flammer_kunstigt.jpg

Mens store dele af landet i aftes havde fokus på fodboldlandskampen mellem Danmark og Albanien, var der gået ild i en maskine på Kyocera Unimerco i Sunds - en virksomhed, der producerer præcisionsværktøj til blandt andet flyindustrien.

Heldigvis fik røgen aktiveret et sprinklersystem, som straks gik i gang. Ikke nok med det, sprinklersystemet tilkaldte også automatisk brandvæsenet.

Sprinkleranlægget holdt ilden i skak indtil brandvæsenet nåede frem.

- Lige inden vi kom derud, havde en medarbejder opdaget branden og havde ringet 112. Der var rimeligt gang i branden, som også udviklede masser af røg, fortæller indsatsleder ved Herning Brandvæsen, Peter Kristensen.

- Der var så megen røg, at vi havde problemer med at få afbrudt strømmen, så vi måtte have assistance fra Beredskabsstyrelsen, fortæller indsatslederen.

Han er sikker på, at det var gået meget værre, hvis ikke sprinklersystemet havde været så effektivt, som tilfældet var.

Helt til kl. 2.30 natten til lørdag, blev der arbejdet på at forsøge at redde de kostbare maskiner fra røgskader, da alt var totalt fyldt med røg. Ventilatorer blev blandt andet brugt til at få røgen ud af det store åbne rum inde i bygningen, som både huser administration og produktion.

Skadeservice fortsatte hele natten med at arbejde på stedet og fortsætter også lørdag for at få et overblik over de kraftige vandskader, slutter indsatslederen.

2:31
Motionsløbet Run to the Beat blev for første gang afholdt i Struer med omkring 3.500 deltagere