Spring i Danmarks første havbad

Det bliver nu muligt at springe i havet, uden at være bekymret for store bølger og hestehuller. Danmarks første havbad bliver nu en realitet i Nørre Vorupør.

nr_vorupoer_havbad003_300dpi.jpg

Det er et projekt til 13,5 millioner kroner, der nu begynder at tage form i Thy. Formålet er at Thyboer og turister kan prøve kræfter med Vesterhavet under trygge rammer.

- Havbadet betyder endnu et tilbud til alle dem, der har fået øje på Thy som mekka for natur- og fritidsaktiviteter. Vi har længe haft ideen til et havbad som et fornemt supplement til de mange andre tiltag i Thy lige nu. Så for os er det drømmen, som endelig går i opfyldelse, siger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard i en pressemeddelelse.

Havbadet anlægges ved molen i Nørre Vorupør. Det skal sikres med en mur, der løber parallelt med molen og dæmper alle store bølger. Samtidig sker der en konstant udskiftning af badevandet i havbadet.

Ud over havbadet så bliver der anlagt en lang række andre faciliteter på land. Gæsterne kan blandt andet glæde sig til beachvolleybane, sauna og omklædningsrum.

Projektet er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune.

Søren Jensen der er formand for erhvervsforeningen i Nørre Vorupør, ser store perspektiver for fremtiden på grund af det nye havbad. Hør her hvilke:

0:48
Lene Kjelgaard glad for havbad

Se Thisteds borgmester Lene Kjelgaards reaktion på, at projektet nu er en realitet:

1:41
Soeren Jensen ser store perspektiver i havbad