Sportsstjerner på fire ben: Heste for milliarder i Boxen

650 heste skal konkurrere i Herning. De dyreste koster over 100 millioner.

Heste i MCH
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Det er en kendt sag, at der er store penge i international fodbold.

Men ridesporten kan i den grad også være med.

650 heste fra 20 forskellige nationer strømmer lige nu til MCH i Herning, hvor der de kommende dage står world cup i dressur og international konkurrence i ridebanespringning på programmet i Jyske Bank Boxen og hal M.

Det er svært at lave en præcis værdifastsættelse af de firbenede sportsstjerner, men ved hjælp af stævnearrangør Jens Trabjerg gør vi alligevel forsøget - med store forbehold.

Trabjerg fortæller, at det ikke er usædvanligt, at heste bliver handlet for 100 millioner kroner.

Hvis man sætter en gennemsnitspris på fire millioner kroner per hest, når man frem til, at de 650 heste er 2,6 milliarder kroner værd.

- Nu har jeg været en del af det her, siden jeg var 15 år, så jeg tænker ikke over den side af det. Jeg ved, hvor meget talent det også kræver. Det er ikke kun et spørgsmål om penge, men det er klart, at der bliver brugt store summer på at købe nogle af hestene. Efterspørgslen gør, at priserne er store på de rigtig gode heste, siger Jens Trabjerg.

Og som alle dyre sportsstjerner bliver der også passet godt på de dyre heste. Staldområdet, der er bygget til lejligheden, er hegnet ind, og der sidder vagter ved de to indgange 24 timer i døgnet.

- Vi gør ikke noget særligt, fordi hestene her er dyrere end andre steder. Men det at der er tale om et stævne under det internationale rideforbund, gør, at der er masser af ting vi skal leve op til, siger Jan Trabjerg.

2:12
Der er store penge i fodbold, men det er der i den grad også i ridesporten. Heste for milliarder strømmer til Herning.

 

 
 
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

 

 
 
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST