Sportsøkonom: Intet er tilfældigt i FC Midtjylland

Det er godt gået af FC Midtjylland at blive danmarksmestre ovenpå et frasalg af store spillere på holdet, mener sportsøkonom.

2:31
Kenneth Cortsen er sportsøkonom fra University College Nordjylland.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Det vælter ind med roser i dag til FC Midtjylland. Mest til spillerne, men nu også til klubbens ledelse. Og roserne kommer ikke fra hvem som helst. Denne gang er det fra sportsøkonom Kennet Cortsen fra University College Nordjylland.

- Intet er tilfældigt i FC Midtjylland, forklarer han og henviser til at klubbens beslutninger bliver baseret rigtig meget på sine data.

Vinder dobbelt

Tidligere på sæsonen solgte FC Midtjylland ud af sine profiler og fik mange penge i kassen. Frasalg, som dengang blev kritiseret fra flere sider. Men som nu har vist sig at være et fornuftigt træk.

- Der synes jeg FC Midtjylland nu står som vindere og nærmest dobbelt op, fordi man formår at sælge nogen profiler og det skæpper rigtig godt i klubkassen, og alligevel formår man at vinde klubmesterskabet. Det er en rigtig flot præstation, som også handler om at man rent strategisk har satset rigtigt, selvom det var risikabelt, mener Kenneth Cortsen.

Ifølge ham er det altså ikke udelukkende spillerne, der har æren for klubmesterskabet.

- Jeg ser det først og fremmest som kompetancer, ikke bare på banen men også omkring holdet. Og så et indædt mentalt fokus på, at ville lykkes, siger han.