Sport med kost og sten

I anledning af OL holdt landets curling-klubber lørdag åbent hus.

Det ser let ud, men er i virkeligheden svært. Den erfaring rigere blev ca. 200 fremmødte, da Silkeborg Curlig Club lørdag holdt åbent hus.

- Det er noget sværere end man lige regner med, så man kan godt få lidt sympati med drengene på tv, når man selv prøver det, mener fra Daniel Sørensen, curling-debutant fra Silkeborg.

Silkeborg Curling Club har 40 medlemmer, og brugte ligesom landets andre curling-klubber lørdagen til at gøre opmærksom på sporten, der lige nu er i vælten på grund af Danmarks deltagelse ved OL i Sochi.

- Det er forholdsvis svært, men omvendt er det en sport, hvor man hurtigt for succesoplevelser, så derfor kan alle også være med, siger formanden for Silkeborg Curling Club, Bo Kleimann Nielsen.

En af curling-sportens store problemer er manglen på hal-tid. Silkeborg Curling Club råder over kun tre ugentlige timer i den lokale skøjtehal - men ud over det er der, i følge formanden, ingen undskydlninger for ikke at komme i gang.

- Og så er curling jo den sport, hvor der populært sagt, er den korteste vej til OL. Så har man de drømme og vil gøre noget ved det, så er det culing man skal begynde på, siger Bo Kleimann Nielsen.

Der er i alt 1100 medlemmer i de danske curlingklubber.

Se interview med Bo Kleimann Nielsen her:

Se indslag her: 

Silkeborg Curling Club holdt åbent hus for at udnytte interessen fra OL