Sport Event Denmark overlever

Den lukningstruede eventorganisation får 25 millioner kroner, og pengene er givet godt ud, mener lokalt folketingsmedlem.

Sport Event Denmark, der har Hernings borgmester Lars Krarup (V) som formand, undgår lukning.

Eventorganisationen har fredag fået 25 millioner kroner og kan dermed fortsætte sit arbejde med at få store sportsorganisationer til Danmark.

Sport Event Denmark, der blandt andet har været med til at få cykelløbet Giro d'Italia og U21-EM i fodbold her til landsdelen, har været lukningstruet, fordi pengene ville slippe op ved udgangen af 2013, men nu har kulturminister Marianne Jelved (Rad.) rundet 20 millioner til organisationen, ligesom Danmarks Idræts Forbund kommer med fem millioner.

Der er tale om en ny etårig aftale, som den radikale erhvervsordfører Andreas Steenberg, der har arbejdet for at undgå en lukning af organisationen.

- Det er en god dag. Danmark har brug for Sport Event Denmark, og det har vores landsdel også. Store sportsbegivenheder skaber vækst og arbejdspladser, og alene giro-starten skabte en omsætning på over 100 millioner kroner for værtskommunerne Horsens og Herning og de omkringliggende kommuner. De penge, vi nu har givet ud, kommer snildt ind igen, siger Andreas Steenberg.