Spøttrup Svineproduktion vinder fornem pris

Titlen som landbrugets bedste arbejdsmiljø går til Spøttrup.

Spøttrup Svineproduktion har fået Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2018
Spøttrup Svineproduktion har fået Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2018
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Spøttrup Svineproduktion kan være stolt. Spøttrup-virksomheden nær Skive har nemlig landbrugets bedste arbejdsmiljø. Det har den nu fået papir på, blandt andet fordi sikkerhed og arbejdsglæde er i højsædet. 

- Det er vi enormt solte af. Det er vi, fordi vi befinder os i en branche, hvor der er rigtig, rigtig mange ulykker også med dødelig udgang. Så derfor er det jo fantastisk at få sådan en pris her, og en anerkendelse af at det vi gør, det er noget, der flytter noget, siger Søren Andersen, der er ejer af Spøttrup Svineproduktion. 

Når tankene skal gøres rent, behøver medarbejderne komme ind i dem fysisk.
Når tankene skal gøres rent, behøver medarbejderne komme ind i dem fysisk.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Takkede nej til andet arbejde 

En af medarbejderne hos Spøttrup Svindeproduktion er Volodymyr 'Vova' Kishko. Han er så glad for sit arbejde, så da han blev tilbudt et andet med højere løn, takkede han nej. 

- Her har jeg rigtig stor frihed, og jeg elsker arbejdet her. Der er virkelig gode kollegaer, og så har vi ikke en chef, men en ven, fortæller Volodymyr 'Vova' Kishko. 

Og det er da også noget, som ejer Søren Andersen har fokus på. 

- Det, vi er gode til, er, at vi alle tager hånd om hinanden og dyrker det her 'vi'. På den måde er vi rigtig gode sammen, siger Søren Andersen. 

Hos Spøttrup Svineproduktion har man investeret i det gode arbejdsmiljø på flere planer. Derfor er der nærmest ingen tunge løft og rengøring af fodertanke foregår uden, at medarbejderne behøver at bevæge sig ind i dem. 

2:00
Se hele indslaget om Spøttrup Svineproduktion her.